Waarom vliegen elektrische auto's in brand?

Als een cel oververhit raakt, kan deze in feite een proces binnengaan dat thermische wegloper wordt genoemd, een positieve feedbacklus waar het zichzelf heel snel heter blijft maken en de naburige cellen in het batterijpakket ontsteken totdat het hele ding omhoog gaat. Bedrijven is al verteld dat veel van de fabrikanten van EV-tweewielers snelkoppelingen hebben genomen.

Waarom vliegen elektrische auto's in brand?

Als een cel oververhit raakt, kan deze in feite een proces binnengaan dat thermische wegloper wordt genoemd, een positieve feedbacklus waar het zichzelf heel snel heter blijft maken en de naburige cellen in het batterijpakket ontsteken totdat het hele ding omhoog gaat. Bedrijven is al verteld dat veel van de fabrikanten van EV-tweewielers snelkoppelingen hebben genomen. Hun cellen zijn niet geslaagd voor de tests. In verschillende gevallen is het ontluchtingsmechanisme er niet.

Ze barsten uit elkaar en vliegen in brand. Ten tweede is het batterijbeheersysteem niet eens eenvoudig. Een bepaalde batterij moet, wanneer deze oververhit raakt, worden ge√Įdentificeerd en afgesneden. Dit is in feite wat zelfs een minimaal functioneel BMS zal doen.

Deze voertuigen hadden niet eens dat basisidentificatiesysteem voor defecte cellen. Onderzoek door een ander bedrijf, AutoInsuranceEZ, zegt dat elektrische voertuigen op batterijen slechts een. Hybride elektriciteit hebben, die zowel een hoogspanningsbatterij als een verbrandingsmotor hebben, hebben volgens hun studie een kans van 3,4% op voertuigbranden. De gemakkelijke beschikbaarheid van Chinese kits voor elektrische voertuigen heeft ook geleid tot de proliferatie van fabrikanten van elektrische voertuigen in heel India.

Okinawa Electric - een van de eerste fabrikanten van elektrische tweewielers in India - heeft al aangekondigd dat het het BMS van de regering zou overnemen wanneer en wanneer het operationeel wordt. In het recente verleden heeft een reeks gevallen van elektrische voertuigen (EV), met name elektrische tweewielers die in verschillende delen van het land in brand vliegen consumenten en belanghebbenden bezorgd gemaakt. In een reeks tweets zei Gadkari dat er de afgelopen twee maanden verschillende ongelukken met elektrische tweewielers aan het licht zijn gekomen, en dat de regering binnenkort kwaliteitsgerichte richtlijnen voor elektrische voertuigen zal uitvaardigen. Sinds de introductie van plug-in elektrische voertuigen in massaproductie hebben zich talloze brandincidenten met plug-in elektrische voertuigen (EV) voorgedaan.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *