Hoe werkt een elektrische scooter?

De elektrische scooter wordt aangedreven door een batterij. De batterij levert elektriciteit aan de motor, die op zijn beurt een versnelling draait die de wielen aandrijft.

Hoe werkt een elektrische scooter?

De elektrische scooter wordt aangedreven door een batterij. De batterij levert elektriciteit aan de motor, die op zijn beurt een versnelling draait die de wielen aandrijft. De motor bepaalt de snelheid van een elektrische scooter door de gashendels te regelen. De snelheid van een elektrische scooter wordt geregeld via de gashendels.

Het moederbord opent vervolgens de sluizen die de batterij onder controle houden. De energie van de batterij gaat dan via een set bedrading naar de motor die vervolgens samen met de energie van de batterij ook een signaal krijgt van hoe snel deze moet draaien. Dit signaal wordt verzonden vanaf het moederbord en vertelt het exacte momentum dat nodig is om de snelheid te bereiken die u als rijder heeft gekozen door het gaspedaal in te drukken. De elektrische scooter werkt op batterijen.

Dit zijn oplaadbare batterijen en zijn van het lood- of het lithiumtype. Het uithoudingsvermogen van deze batterijen is goed genoeg om binnen een bereik van 10 tot 40 mijl te reizen. De snelheidsregelaar is een elektronische component die diep in de scooter is begraven en die de stroom van de batterij naar de motor regelt. Ze zien er meestal uit als rechthoekige metalen blikjes waar veel draden uit komen.

De metalen behuizing dient als warmtesynchronisatie. De controller ontvangt input van het gaspedaal en de (elektronische) rembediening en vertaalt dat in een stroom die naar de motor wordt gestuurd. Vergeet niet dat er veel verschillende elektrische scootermodellen beschikbaar zijn op de huidige markt en deze kunnen kleine verschillen hebben als het gaat om hoe ze werken. Een gemiddelde elektrische scooter, zoals de Mi M365, heeft een motor van 250 watt; een tussenliggende scooter zoals de Horizon heeft een motor van 500 watt; scooters met extreme prestaties, zoals de Wolf Warrior, hebben dubbele 1200 watt-motoren.

Wanneer de rijder de gashendels gebruikt, gaan elektrische signalen van de gasklep via draden naar de controller, die de batterij instrueert om elektrische energie vrij te geven aan een of twee motoren in de wielen. We zullen u vertellen over de essentiële componenten en de respectieve rollen die ze elk spelen om van uw elektrische scooter de wonderbaarlijke prestatie van engineering te maken die het is. Dit is waar elektrische scooters, fietsen delen, elektrische skateboards, enz. Alle vormen van micromobiliteit een rol spelen.

Hoewel de meeste bedrijven elektrische scooters voor volwassenen maken, richten sommige bedrijven, met name Razor, zich op de markt voor kinderen en jonge tieners. In vergelijking met fietsen zijn elektrische scooters draagbaarder, minder vatbaar voor diefstal en vereisen ze minder fysieke inspanning dan een fiets. Ze verschillen van de ongemotoriseerde kickscooters uit de jaren 90 door de toevoeging van een batterij, elektronica, grotere (vaak luchtgevulde) banden en een elektromotor. Als je meer wilt weten over de details (echt versus piekvermogen, versnelling versus tandwielloos, geborsteld versus borstelloos), bekijk dan het volledige artikel over elektrische scootermotoren.

Spring dan op het elektrische scooterdek, zet het aan en gebruik het gaspedaal en de remmen van het stuur om te stoppen en te gaan. Hoewel u misschien meer bekend bent met de scooter met 2 wielen, worden elektrische scooters met 3 wielen steeds populairder. Bijna elke elektrische scooter wordt geleverd met ten minste een LED-koplamp, en sommige worden geleverd met een achterlicht dat wordt geactiveerd tijdens het remmen. U moet altijd uw lokale en nationale wetten lezen voordat u op een elektrische scooter voor volwassenen op wegen of in openbare ruimtes rijdt.

De stuurpen of nek van de elektrische scooter is de lange buis die is verbonden met het voorwiel en zich uitstrekt tot aan het stuur.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *