Zijn elektrische scooters legaal in Montreal?

Hoewel het misschien moeilijk te geloven is als ze voorbij snuffelen als je op het trottoir loopt of de straat oversteekt, is het rijden op een elektrische scooter over het algemeen illegaal in Quebec. In sommige situaties kunnen rijders zelfs strafrechtelijk worden vervolgd.

Zijn elektrische scooters legaal in Montreal?

Hoewel het misschien moeilijk te geloven is als ze voorbij snuffelen als je op het trottoir loopt of de straat oversteekt, is het rijden op een elektrische scooter over het algemeen illegaal in Quebec. In sommige situaties kunnen rijders zelfs strafrechtelijk worden vervolgd. In Quebec zijn fietsen en kickscooters toegestaan op fietspaden. Elektrische fietsen zijn ook toegestaan zolang ze een maximaal vermogen van 500 watt hebben en niet meer dan 32 kilometer per uur gaan, aldus woordvoerder Louis-André Bertrand van Transports Québec.

In Canada zijn elektrische scooters niet legaal op de openbare weg. Het is echter legaal om ze te gebruiken op privéterrein en trottoirs. Dit gedeelte concludeert dat er geen wettelijke beperkingen zijn voor het rijden op een e-scooter in Toronto, Quebec en Vancouver. Gebruikers van elektrische scooters met lage snelheid die bij een ongeval betrokken zijn, moeten een vredesfunctionaris bellen als iemand gewond is geraakt of als er materiële schade is geweest.

De meeste e-bikes in Quebec zijn hybride elektrische fietsen met elektrische ondersteuning en racefietsen met elektrische aandrijving. Afhankelijk van waar je woont, zijn de wetten misschien nog steeds niet optimaal, maar er veranderen dingen en elektrische scooters komen toch. De wet was ook een verrassing voor de oude rijder Michael Mili, die zegt dat de elektrische scooters net zo veilig zijn als hun tegenhangers op de fiets, misschien zelfs veiliger. Als gevolg hiervan kregen sommige rijders boetes voor „gebrek aan verzekering op een gemotoriseerd voertuig, niet voor het rijden op een elektrische scooter.

Zelfs met deze suboptimale wetten vindt de beweging van elektrische scooters plaats in Toronto en in andere steden in Ontario. De stad Toronto heeft haar officiële regels voor het besturen van deze elektrische scooters op openbaar terrein of wegen nog niet vrijgegeven. Glijdend door de straten van de stad op een elektrische scooter kan uw dagelijkse woon-werkverkeer veranderen in een spannende joyride. Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar verschillende manieren om te bezuinigen op hun dagelijkse woon-werkverkeer of school, waardoor elektrische scooters de voorkeur hebben voor Canadezen.

Elektrische scooters worden steeds populairder in Canada en je kunt ze nu zien in steden als Montreal, Toronto en Vancouver. Het bewijs is, bepaalde niveaus van regeringen in verschillende provincies zijn begonnen met het nemen van maatregelen om hun stad of provincie vriendelijker te maken voor elektrische scooters. Gebruikers van elektrische scooters met lage snelheid moeten een passende training krijgen om met dergelijke voertuigen te rijden. Als je meer wilt lezen over de wetten rond het gebruik van elektrische scooters in British Columbia, bezoek dan de website van ICBC.

Volgens sommige schattingen zijn er vanaf vandaag meer dan 10.000 elektrische scooters in de Greater Toronto Area (GTA).

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *