Wat gebeurt er als je betrapt wordt met een elektrische scooter uk?

Met een boete van £300 en zes strafpunten op je rijbewijs omdat je geen verzekering hebt. Tot £100 boete en drie tot zes strafpunten voor rijden zonder de juiste vergunning.

Wat gebeurt er als je betrapt wordt met een elektrische scooter uk?

Met een boete van £300 en zes strafpunten op je rijbewijs omdat je geen verzekering hebt. Tot £100 boete en drie tot zes strafpunten voor rijden zonder de juiste vergunning. Als je betrapt wordt op het rijden op een e-scooter zonder verzekering, kun je ter plaatse een boete van £300 en zes strafpunten ontvangen. Als je zonder rijbewijs rijdt, kun je een boete krijgen tot £1.000 en punten krijgen, heeft de Metropolitan Police gezegd.

Als je wordt veroordeeld, zijn dezelfde straffen van toepassing. Dit betekent dat u een rijdiskwalificatie van minimaal 12 maanden en een financiële boete kunt krijgen. In ernstigere gevallen kunt u een taakstraf of zelfs een gevangenis krijgen. Alle veroordelingen resulteren in een strafblad.

Elektrische scooters worden steeds populairder, maar het is illegaal om ermee op een openbare plaats te rijden. Hoewel het VK traag is geweest om elektrische scooters als vorm van transport te adopteren, hanteren andere Europese landen een veel modernere benadering van dingen. Hoewel je een opvouwbare e-bike kunt nemen in een bus, trein of metro, kun je een boete van £1000 krijgen omdat je hetzelfde doet met een elektrische scooter. Er is veel verwarring onder consumenten over de vraag of een elektrische scooter als bromfiets wordt geclassificeerd, en het is waarschijnlijk dat dit te wijten is aan hun overeenkomsten met de duurdere en aanzienlijk snellere GoPeds die een paar jaar geleden populair waren.

De voorschriften voor proeven en verkeersborden voor elektrische scooters en algemene aanwijzingen veranderden het wettelijke kader met betrekking tot e-scooters (bekend als aangedreven transporteurs). J Law Ltd verdedigt regelmatig verkeersovertredingen met betrekking tot elektrische scooters (algemeen bekend als e-scooters). De vraag voor de rechtbank is of een persoon die op een elektrische scooter rijdt hetzelfde risico inhoudt als een persoon die een auto bestuurt. Als u momenteel een elektrische scooter gebruikt op wegen in Engeland en Wales, pleegt u mogelijk ernstige verkeersovertredingen zonder het te weten.

ONDANKS dat de aanblik van een elektrische scooter die langs wegen in het stadscentrum zweeft steeds gebruikelijker wordt, blijven de voertuigen illegaal in de overgrote meerderheid van Engeland. Volgens de Britse wetgeving is het toegestaan om op privégrond op een elektrische scooter te rijden, zolang je toestemming van de landeigenaar hebt. Dit betekent dat elke rijovertreding die in een auto kan worden begaan, kan worden gepleegd op een elektrische scooter. Als u een elektrische scooter huurt en voldoet aan de voorwaarden van de huur, heeft u geen aparte verzekering nodig.

Aangezien elektrische scooters legaal zijn om te gebruiken in veel landen - vooral in Europa - is het verrassend dat ze niet zijn toegestaan op de openbare weg of voetpaden in het VK. The Telegraph meldde dat als gevolg van de eerste operatie van de Met gericht op elektrische scooters bijna 100 mensen in Londen werden overgehaald.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *