Welke Indiase elektrische scooter heeft brand?

Een elektrische scooter van Ola geparkeerd in de West-Indiase stad Pune vloog plotseling in brand op 26 maart, wat leidde tot een overheidsonderzoek. In een Twitter-bericht zei Ola dat het op de hoogte was van het incident en de oorzaak onderzocht.

Welke Indiase elektrische scooter heeft brand?

Een elektrische scooter van Ola geparkeerd in de West-Indiase stad Pune vloog plotseling in brand op 26 maart, wat leidde tot een overheidsonderzoek. In een Twitter-bericht zei Ola dat het op de hoogte was van het incident en de oorzaak onderzocht. Een woordvoerder van Ola reageerde niet op een Fortune-verzoek om verder commentaar. Een eerste overheidsonderzoek vond „defecte batterijcellen en modules als de waarschijnlijke oorzaak van de branden”, volgens een rapport van Reuters vorige week.

video's van elektrische scooters die in brand vliegen, zijn viraal gegaan op sociale media, wat leidde tot een overheidsonderzoek en meerdere terugroepacties, en werpen een schaduw over een industrie die een snelle groei had doorgemaakt. Veel bedrijven importeren goedkope batterijen voornamelijk uit China zonder ze te testen, zei Vivekananda Hallekere, CEO en mede-oprichter van Bounce, een onlangs gelanceerd merk voor elektrische scooters. Om elektrische scooters deel uit te maken van de groene toekomst van India, zei hij, moeten bedrijven dringend de batterijbranden aanpakken en het vertrouwen van het publiek herstellen. Okinawa Autotech had gezegd dat ze zich houden aan de hoogste kwaliteitsnormen in hun elektrische scooters.

Dit is op zijn minst het vijfde incident waarbij elektrische scooters de afgelopen weken abrupt in vlammen uitbarsten. Volgens MotoWagon was het een elektrische scooter van Okinawa die in de video te zien was, en het incident vond plaats in Manapparai in het district Tiruchirappalli in Tamil Nadu. De golf van virale video's waarin elektrische scooters in brand vliegen, heeft tot bezorgdheid geleid en ook geleid tot een reactie van de regering. Dit is de vierde video van een elektrische scooter die de afgelopen dagen viraal is gegaan.

Vorige maand vloog een Ola S1 pro elektrische scooter in brand in Pune terwijl hij geparkeerd stond langs de weg van een druk commercieel gebied. Sommige bedrijven leken te bezuinigen op onderzoek en ontwikkeling, zei Sohinder Gill, een woordvoerder van de Society of Manufacturers of Electric Vehicles en CEO van Hero Electric. In een apart incident gemeld op 27 maart vloog een donkerblauwe Ola Electric S1 Pro-scooter geparkeerd aan de zijkanten van de Porwal-weg in het Lohegaon-gebied van Pune in brand. Meer scooters op basis van benzine zijn in brand gevlogen in vergelijking met elektrische modellen, en dit probleem heeft betrekking op de tweewielerindustrie als geheel, vertelde Arun Kumar chief financial officer van Ola Group aan Reuters.

In een recent onderzoek zei 17 procent van de mensen dat ze geen elektrische scooter zouden kopen vanwege veiligheids- en prestatieproblemen, een achtvoudige stijging ten opzichte van zes maanden geleden.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *