Wat zorgt ervoor dat elektrische scooters in India in brand vliegen?

NEW DELHI, 6 mei (Reuters) - Defecte batterijcellen en modules zijn geïdentificeerd als de belangrijkste oorzaak van elektrische scooters die de afgelopen weken in brand vliegen in India, volgens de bevindingen van een eerste federaal onderzoek, vertelden twee overheidsbronnen Reuters. Tijdens het laden en ontladen worden cellen onderworpen aan joule-verwarming vanwege de weerstand van ionen in elektrolyten en elektroden en zullen ze variëren afhankelijk van de aandrijfcyclus en de Indiase omgevingsomstandigheden.

Wat zorgt ervoor dat elektrische scooters in India in brand vliegen?

NEW DELHI, 6 mei (Reuters) - Defecte batterijcellen en modules zijn geïdentificeerd als de belangrijkste oorzaak van elektrische scooters die de afgelopen weken in brand vliegen in India, volgens de bevindingen van een eerste federaal onderzoek, vertelden twee overheidsbronnen Reuters. Tijdens het laden en ontladen worden cellen onderworpen aan joule-verwarming vanwege de weerstand van ionen in elektrolyten en elektroden en zullen ze variëren afhankelijk van de aandrijfcyclus en de Indiase omgevingsomstandigheden. Bij gebrek aan effectief thermisch beheer kunnen de accupakketten warm worden en door thermisch weggelopen worden op ca. de belangrijkste reden waarom een elektrische scooter in brand vliegt, is het haasten van de voertuigen.

Veel fabrikanten van elektrische tweewielers haasten zich om de markt te veroveren. En deze haast zou nu een goede tijd kunnen bieden die wordt besteed aan onderzoek en ontwikkeling. In sommige gevallen slaagden gebruikers van deze elektrische scooters erin om ongedeerd te ontsnappen aan wat een groot incident had kunnen zijn. De elektrische auto-industrie in India groeit in hoog tempo, meer nog het segment van de elektrische tweewieler.

Een rapport van Reuters onder vermelding van twee overheidsbronnen zei dat defecte batterijcellen en batterijmodules zijn geïdentificeerd als de twee belangrijkste oorzaken van een golf van incidenten waarbij elektrische scooters de afgelopen weken in India in brand vlogen. Voor niet-ingewijden vloog onlangs een gloednieuwe Ola S1 Pro elektrische scooter in brand in Pune en de video van dit enge incident ging viraal op internet. Een andere Okinawa e-scooter vloog in brand in Tiruchirappalli (TN) en een Pure EV elektrische scooter ging onlangs in vlammen op aan de kant van een drukke weg in Chennai. In andere gevallen stierf een vader-dochterduo toen een elektrische scooter in brand vloog in Vellore van Tamil Nadu.

Een aantal elektrische scooters van bedrijven, waaronder Ola Electric, PureeV en Okinawa, vlogen tussen maart en april van dit jaar in brand in India.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *