Veelgestelde Stuntstep Vragen

Wat is de beste manier om een nieuwe oefening onder de knie te krijgen?

Antwoord: Natuurlijk is het het beste om dit te leren van vrienden die al wat meer gevorderd zijn. Zij zullen je precies kunnen uitleggen waar je op moet letten bij het stuntstep kopen; hoe je je techniek kunt verbeteren en waar het precies fout gaat. Ken je echter niemand in je omgeving die al een stuntstep heeft, dan kun je bijvoorbeeld op Youtube honderden video’s vinden met oefeningen en uitleg.

Wat is een tranny?

Antwoord: Een tranny verwijst naar een overgang, zoals tussen platforms of rails in een skate park.

Kunnen meisjes of vrouwen ook een stuntstep gebruiken?

Antwoord: Zeker, ook al zijn er minder gebruikers van stunsteps bij het vrouwelijke geslacht, ze kunnen zeker ook door meisjes of vrouwen gebruikt worden. Er is geen enkele reden om anders te denken.

Wat is een eenvoudig stunt om uit te voeren?

Antwoord: Als je een beginner bent en nog niet zo goed weet welke stunts te doen, dan raden we je aan om onderstaand filmpje te bekijken. Hier wordt een goed overzicht gegeven van stunts die door iedere starts uitgevoerd kunnen worden.

Heb ik duur model nodig om goed te presteren?

Antwoord: In de meeste gevallen geldt inderdaad dat hoe prijziger de stuntstep, hoe kwalitatiever deze is. Dit betekent echter niet dat je gelijk al een model van honderden euro’s aan moet schaffen. Start met een goedkoop model en als je het stuntsteppen eenmaal onder de knie begint te krijgen dan kun je altijd nog kijken naar een duurdere stuntstep.

Moet ik een step metalen wielen kiezen?

Antwoord: Het is niet 100% noodzakelijk om een stuntstep te komen met metalen wielen. Bij het uitvoeren van van moeilijker trucs waarbij veel kracht komt te staan op de wielen hebben deze wel de voorkeur ten opzichte van kunststof wielen. Het hangt dus helemaal af van je ervaring en de stunts die je uit wilt voeren.

Waar kan ik het beste een stuntstep kopen?

Antwoord: Dit is een vraag die we niet zomaar kunnen beantwoorden. Aangezien we een onafhankelijk blog zijn en niet alle stuntsteps en leveranciers getest hebben raden we je aan om zelf op onderzoek uit te gaan. Lees de reviews, luister naar ervaringen van je vrienden en besluit op basis daarvan voor welke stuntstep je kiest.